Szállítócsigák gyártása

Magyarországon az egyik legkedveltebb termékünk a szállító csiga amelyet a mezőgazdaságban használnak.

Vállaljuk szállító csigák gyártását, javítását, utólagos söprűzését.

Hívjon telefonon: +36 70 656 7124


szállító csigák
Szállító csiga

A szállító csigák fajtái, csoportjai

Csőcsigák

A csőcsigák főbb jellemzői: Jó szállítási képesség akár magassab dőlés szögben is. A csőcsigák képesek akár függőleges helyzetben is továbbítani a szállítandó anyagot de alkalmazhatok külőmböző por, szemes anyagok, valamint folyadék szállítására is. A seprűs csigatengely nek köszönhetően egyre sürübben alkalmazzák vetőmagok, csávázógépekben is. Működésük egyszerű, karbantartást csak a csapágyazott részek igényelnek.

Vályús csigák

Vályús csiga jellemzői: a vályus csigák a vályús kiképzésből adódóan nagy mennyiségű anyagot tudnak szállítani. Hosszuk akár 35 m is lehet a csigalevelek átmérője a 400mm is elérheti de ennél nagyobb átmérőbe is gyárthatók. Teljesítménye akkor a legjobb ha vízszintesen dolgozik. Minimális dőlés szöget elviselnek minimális teljesítmény csökkenéssel. A csöcsigához hasonlóan mükődése egyszerű kevés karbantartást igényel. Hosszúságtól függően változik a közbenső feszítő csapágyak száma(3m-1 csapágy).

Silofenék ürítő csigák

Silofenék ürítő csigák (bolygós csigák) Ez a csiga nem a szállító csigák közé sorolandó gép mivel a gép a siló tartályok alján helyezkedik el és akkor lép működésbe amikor a silóban lévő takarmány a gravitációs erők hatására már nem tud kiürülni saját magától. Ez egy fix beépítésű csiga amely a siló közepén van rögzítve és lépegető mozgást végez a siló belsejében(körbejár). A körbejárás során a gép a ürítési pont felé hordja a anyagot ahol az távozik a siló alagútban elhelyezkedő szállító gépre. Karbantartása egyszerű (évente egyszeri alkalommal) a csapágyat a lépegető véget a villamos csatlakozást kell ellenőrizni.

Minden szállító csigára (kivétel a silo fenékürítő csiga) utólagosan is fel lehet helyezni seprűs ellemet.

Szállító csiga referenciák